השינויים הפיזיולוגיים באים לידי ביטוי בגלי חום, יובש בנרתיק, עלייה במשקל והפרעות שינה. מבחינה רגשית קיימת תנודתיות במצב הרוח, עלייה ברמת החרדה וסף הגירוי נמוך. מדובר בתופעות המופיעות בספקטרום שבקצהו עלולה להופיע גם חרדה או דיכאון.
ייתכן מאוד שנשים הסובלות מתופעות אלה סבלו מהן בעבר כאשר חוו שינויים הורמונליים אחרים סמוך למועד קבלת הווסת או לאחר לידה. תיתכן גם הסתמנות חדשה המופיעה במהלך תקופת גיל המעבר.
יש לייחס חשיבות רבה לטיפול בתופעות ובתסמינים אלה כי הם עלולים לגרום לפגיעה משמעותית באיכות חייה של האישה. חשוב לזכור כי בשלב זה של החיים מתרחשים גם שינויים נוספים למשל במבנה המשפחה ובתפקידיה של האישה כאם. הילדים מתבגרים ונזקקים פחות לליווי ההורים, נוצרים קונפליקטים בין מתבגרים להוריהם. לעתים מתפתחת אצל האם תחושה כי איבדה את תפקידה המרכזי וכי לילדיה אין עוד צורך בה.
קיימים הבדלים בין הנשים. יש כאלה שהסימפטומים המופיעים אצלן מועטים וקלים. מאידך ישנן נשים שהסימפטומים הפיזיים והנפשיים שהן חוות, קשים ומפריעים לתפקוד היומי.
נשים מתנהלות בתקופה זו באופנים שונים. יש הממנפות תקופה זו לפיתוח הקריירה, בונות לעצמן תכנית לפעילות לשעות הפנאי, ייחודיות לעצמן או עם בן הזוג ולעומתן יש נשים, אולי רגישות יותר, שאצלן חלים שינויים קיצוניים במצב הרוח והן מפתחות מצוקה.
אצלנו במרכז תחום גיל המעבר מקבל התייחסות כלל מערכתית. כשאנחנו פוגשות אישה אנחנו בוחנות אותה מכל הזוויות. הן מהפן הפיזיולוגי – האם קיימות הפרעות או בעיות הקשורות בקיום ביחסי מין, צניחת רחם, או תסמינים והשפעות שנמשכו לאורך שנים.
אנחנו מסייעים לה על ידי טיפול בפיזיותרפיה של רצפת האגן, או בדיקור סיני המיוחד לגיל המעבר.
בפן הרגשי אנחנו מעניקים טיפול פסיכולוגי. לא כל אישה בגיל המעבר זקוקה לטיפול רפואי אך במידה והאישה מתקשה להסתגל למצב חדש זה בחייה ניתן להקל על התסמינים בטיפול תרופתי.
הטיפול הכוללני מעניק לאישה חוויה אחרת של איכות חיים טובה יותר.