fbpx

טיפולי פוריות

טיפולי פוריות נחווים כמצב דחק משמעותי בקרב מטופלות ובני זוגן. המרכז מעניק מגוון רחב של טיפולים המותאמים לצרכי המטופלת באופן אישי.

טיפול נפשי

מומלץ כאשר מופיעים תסמינים כגון, דכדוך מתמשך, הפרעות שינה, חוסר תיאבון, תחושות של חוסר ערך ואשמה או רמות חרדה גבוהות. לעיתים מחבלים טיפולי הפריון בתפקוד במישור החברתי, הזוגי או התעסוקתי. למשל, יש נשים הנמנעות ממפגש עם נשים הרות/תינוקות, מצב הגורם לצמצום מערכת התמך.

טיפול תרופתי

האופציה התרופתית ניתנת למטופלות פריון כאשר השיקול מושפע מהמצוקה הנגרמת מעוצמת התסמינים ומשכם. יש לזכור שדיכאון וחרדה נפוצים יותר באוכלוסיית מטופלות הפריון ולכן חשוב להיות ערים לנושא. ישנן נשים הבוחרות ליטול טיפול תרופתי גם כאשר התסמינים הינם תגובתיים לטיפולי הפריון (ולאו דווקא מדובר ב"הפרעה"), מאחר והטיפול יכול לסייע לשמירת איכות החיים, במיוחד כאשר מדובר בטיפולים ממושכים.

דיקור סיני

אחד הטיפולים שהוכיחו עצמם כיעילים במיוחד בטיפולי פוריות הוא הדיקור הסיני המצליח להפיג מתח, להרגיע ואף למתן את תופעות הלוואי הפיזיולוגיות הנגרמות כתוצאה מהטיפולים ההורמונליים. לכן, נשים רבות מעדיפות את הטיפול בדיקור סיני, לפני תחילת הטיפול התרופתי, כטיפול מכין וגם במהלכו.

השילוב בין שני הטיפולים גורם לתוצאות טובות במיוחד. הדיקור משפר את זרימת הדם לרחם ולאברי הרבייה, וכך משפיע על עובי רירית הרחם ועל השחלות. הוכח גם כי הוא משפר את כמות ואיכות הביציות ואת סיכויי השתרשות העובר.

הטיפול בדיקור מוביל את הגוף למצב של איזון כדי שיוכל לקלוט את ההיריון המיוחל.

הדיקור עצמו מתבצע ע״י שימוש במחטים חד פעמיות וסטריליות. הוא מורגש, אך אינו כואב. משך הטיפול 45 דקות (מתוכן 21 דקות עם המחטים). הטיפול מותאם אישית למצבה של המטופלת ועל סמך אבחון המתבצע באמצעות אבחנת דופק, תשאול, התבוננות וכד'

פיזיותרפיה של רצפת האגן

רצפת האגן היא ערסל רקמות (רקמת שריר, רקמת חיבור, עצבים וכלי דם) המרפד את קרקעית האגן. מעליה ממוקמים אברי האגן: שלפוחית השתן, רחם וחלחולת, ודרכה עוברים מלפנים לאחור – צינורית השתן, הנרתיק ופי הטבעת.

הטיפול הפיזיותרפי ברצפת האגן הוא טיפול הוליסטי כולל המתייחס גם לנשימה ולהרגלים ובכך הוא שונה ומיוחד מטיפול פיזיותרפי רגיל.

בתחילת טיפולי פוריות תזהה הפיזיותרפיסטית את הבעיה הספציפית ממנה סובלת המטופלת, ואשר יכולה להיות אחת מבין התופעות המוכרות אצל מטופלות פריון כגון: שלפוחית כאובה, כאבים סביב וסת ואנדומטריוזיס, הפרדות וחולשת שרירי בטן, כאבים או אי נוחות באגן, סימפיזיוליזיס וכאבים או קושי בקיום יחסי מין.

המטפלת תסביר למטופלת את תפקודי רצפת האגן ותאמנה לזהות ולהפריד את שרירי רצפת האגן משרירים סמוכים אחרים, לשלוט בהם, לחזקם ולהפעילם, יחד עם תרגילי נשימה, כיווץ, הרפיה וכן טכניקות טיפול ידניות, חיצוניות ופנימיות, לשרירים, לעצבים ולרקמות החיבור.

מדובר בטיפול שמרני שנועד לטפל ולמנוע ליקויים בתפקוד רצפת האגן. מצבים אלה מביאים לסבל ודורשים בירור והתייחסות מקיפה.

תזונה מומלצת לנשים בטיפולי פוריות

מחקרים שנערכו בשנים האחרונות הוכיחו כי נשים אשר אימצו דיאטה ים תיכונית בחצי שנה שלפני תחילת טיפולי פוריות ובמהלכם, שיפרו את סיכויי קליטת ההריון באופן משמעותי בשיעור של 68%-65%. הכוונה לצריכה של ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, דגים, עוף ושמן זית.

כדי לקבל תפריט תזונה המותאם לך אישית את מוזמנת לקבוע עם יועצת התזונה במרכזנו, אשר תשמע ממך על הרגלי האכילה שלך, על סדר יומך, העדפותיך, אכילה בבית/בחוץ, על תרופות שאת נוטלת  וכמובן על  טיפולים שאת עוברת. היא תערוך לך אבחון תזונתי ומדידות, ועל סמך אלה תכין תפריט שיותאם לך אישית ואשר יהווה בסיס ממנו תתחילי בתהליך. התפריט ישתנה על פי ההתקדמות והצרכים המשתנים.

בהמשך תקבענה פגישות על פי התדירות המתאימה לך: פעם בשבוע / שבועיים / חודש.

במפגשים אלה תערוך יועצת התזונה מדידות והתאמות בתפריט בהתאם לשינויים הגופניים ותלווה אותך בתהליך שאת עוברת.

יועצת התזונה הקלינית שלנו ממליצה על צריכת ירקות ופירות מסוגים שונים ובמגוון צבעים, לאכול מדי יום דגנים מלאים וקטניות, עדיף לדבריה לצרוך שומן מהצומח כגון- שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים ושקדים, לצמצם צריכת בשר ועוף לפעם-פעמיים בשבוע ולהעדיף דגי ים, לאכול מוצרי חלב ותחליפיו 2-3 מנות ביום. יש להרבות בשתיית מים, לצמצם ככל האפשר שתיה מתוקה ומאכלים עם תוספת סוכר ומלח,לצמצם צריכת מזון מעובד ומתועש כגון- מוצרי בשר מעובד, מרגרינות ,ממתקים ומאפים מתועשים. לצד הקפדה על תזונה  נכונה ובריאה, יש לסגל שגרה של פעילות גופנית, להפסיק עישון ולא לצרוך אלכוהול וסמים.

דילוג לתוכן